Direktlänk till inlägg 12 september 2009

2 par sockor

Av Marie - 12 september 2009 14:48

Har stickat klart septembersockan plus ett par sockor till. Septembersockan (mönster från Stickamera) har varit klar ett tag, men som vanligt är jag seg med fota och lägga ut med en gång. Garnet har jag inget namn på, från början har det varit en vinröd tröja som låg i garderoben i flera år. Min mamma stickade den och sedan var det ingen som egentligen använde den, utan den föll mer i glömska. I somras repade jag upp hela tröjan och nu har det blivit ett par sockor och fler lär det bli.


Har även stickat ett par blå sockor i ett tjockt garn som jag inte heller här kan namnet på. Tjockt garn är det i alla fall och jag stickade med stickor nr 6. Skulle säkert kunna använda nr 7 eller 8 också!


Lite Barbiekläder blir det mellan varven också, foto kommer senare,


Ett projekt jag håller på med sedan i våras är att sticka en liten adventskalender. Det ska bli 24 st små strumpor och jag har gjort klart 15, håller på med den 16:onde. Måste nog sätta lite fart med den så att den hinner bli klar i tid,,, Sockorna stickas i restgarner, perfekt sätt att göra av med alla dessa "småslattar" man får över. Men som sagt, den ska bli klar i tid också. Alla sockorna ska jag sedan sätta fast på ett rep eller band så att de sitter på en lång rad. Har några virkade små tomtar och hjärtan som ska få komma med i "pärlbandet" av sockor.


Lägger som vanligt upp bilderna här:

http://stickatmm.blogspot.com/


 
ANNONS
 
Eva

Eva

12 september 2009 23:49

snygga sockar !
har funderat på en sådan kalender jag oxå till barnbarnet,men det har inte kommit längre än till tanken,men man behöver kanske inte göra så stora sockar.
Tack för pratstunden i dag !

http://urmoderns.blogg.se

 
Åsa ( alltid-stickning )

Åsa ( alltid-stickning )

14 september 2009 20:41

kul med adventskalendern !! den blev jag inspirerad av !

http://alltid-stickning.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 25 juli 2010 11:12

Jag har varit väldigt dålig på att uppdaterna denna blogg. Har inte slutat blogga (även om jag inte så väldigt aktiv). Har en blogg till sedan ett tag tillbaka. Byter för att kunna lägga ut de bilder jag vill, är inte helt nöjd med systemet på denna ...

Av Marie - 16 januari 2010 11:26

Har stickat sockor som vanligt. Har stickat januaris sockor i Stickameras sockklubb för 2010, samt ett par till.  Båda sockorna är stickade i akrylgarn, 2 olika sorters, men jag kan inte namnet på något av garnerna eftersom jag har fått dem och de ...

Av Marie - 29 december 2009 07:27

Nu har jag uppdaterat min andra blogg med bilder på det jag har kommit ihåg att fotografera. Har inte stickat fullt lika mycket under en period, som jag brukar göra men lite blir det i alla fall.   God fortsättning! ...

Av Marie - 13 december 2009 18:16

Så var det äntligen dags för ett litet inlägg igen!    Hela hösten har gått åt att bara "hänga med". Efter att varit trött länge så gick jag till läkare, b12-brist och urusla blodvärden, nu har "livsandarna" börjat återvända. Har hela tiden jobbat ...

Av Marie - 24 november 2009 20:04

Oj vad tiden går fort, förstår inte vad hela hösten har tagit vägen! Över 2 månader sedan jag skrev sist.   Stickat har jag gjort, men ärligt talat har jag glömt att fota en del,,,, T ex 2 par vantar till barn som kollegans barn nu använder, en m...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se